Sunday, January 31, 2010

Οι Εθνικές μας ομάδες

Μετά από ένα εξαντλητικό τριήμερο με 160 διανομές προέκυψαν οι Εθνικές μας ομάδες:
Open
Τάκης Κωτσιόπουλος - Βασίλης Βρούστης
Πέτρος Αγγελόπουλος - Τάσος Κουκουσέλης
Κώστας Αναστασιάδης - Γιώργος Οικονομόπουλος
Γυναίκες
Πολίνα Βελαϊτη - Γεωργία Μήτση
Σοφία Λαμπρινού - Νίτσα Κυριακίδου
Λιάνα Οικονόμου - Δέσποινα Κανελλοπούλου

Οι νικητές δέχτηκαν θερμά συγχαρητήρια από όλους τους συναθλητές τους και ευχές για μια καλή παρουσία στην Οστάνδη.
Όλοι εμείς τους ευχόμαστε τα καλύτερα...

Στη φωτογραφία ο Κώστας Αναστασιάδης

5 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ !!!

    ΠΑΠΑΠΗΤ.

    ReplyDelete
  2. Παρακολούθησα τεράστιο μέρος των αγώνων αυτών, έστω και το κατηραμένο BBO μας πετούσε έξω πάνω στο καλύτερο. Μπράβο στα παιδιά που προκρίθηκαν και εύχομαι ότι καλύτερο στους αγώνες που έρχονται. Έχω βέβαια ένα δυο θέματα να επισημάνω, και με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ήμουν παρών στη Μιχαλακοπούλου: 1ον. Monitor υπήρχε για ανάλυση των αγορών από κάποιο πανελ? Καλό θα ήταν αυτό για να κριθεί το κάθε ζεύγος και σε άλλα πράγματα εκτός από τα VPs. 2ον. Παρατήρησα ότι οι διαγωνιζόμενοι από ένα σημείο και μετά(ιδιαίτερα αυτοί στις πίσω θέσεις) βαρούσαν ντουφεκιές! Καλό αυτό όταν παίζεις για ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Όταν όμως παίζεις για επιλογή Εθνικής Ομάδας, δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Γιατί σίγουρα δεν θέλουμε να ανοίξουμε vugraph στην Οστάνδη και να δούμε αντί για μπριτζ να βγαίνει το μυδράλιο! Και πάλι συγχαρητήρια και μακάρι να πάει καλά η Εθνική, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε και το θέμα με τη ΓΓΑ!

    Τ. Παπαδόπουλος

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ φίλε Παπαδόπουλε ,
    Καταρχήν ελπίζω μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ φίλε αν και μάλλον δεν γνωριζόμαστε από κοντά.
    Επίσης ελπίζω να μου επιτρέπεις να ασκήσω αυστηρή κριτική (αλλά καλοπροαίρετη) σε όσα γράφεις.
    1ον)Ο αθλητισμός φίλε μου (και ο σωματικός και ο πνευματικός) έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως για παράδειγμα η πολιτική , τα καλλιστεία , τα reality παιχνίδια τύπου fame story, big brother κ.α., η EUROVISION και πολλά άλλα παρόμοια.
    Ποιό ; ότι ο μόνος κριτής και συνεπώς κατά τεκμήριο αντικειμενικός και δίκαιος δεν είναι κανένα πάνελ δήθεν σοφών κριτών , ούτε καν η δημοκρατικότερης αντίληψης από τα πάνελ πάντως «κοινή γνώμη», αλλά το ίδιο το αποτέλεσμα του αγώνα όπως αυτό προκύπτει στον εκάστοτε αγωνιστικό χώρο. (στο άθλημά μας το τραπέζι και τα επί αυτού κερδιζόμενα IMPs kai VPs).
    Συνεπώς ένα πιθανό πάνελ μπορεί να είχε χρησιμότητα ως εργαλείο ανάλυσης των αγώνων και ως ένα είδος ζωντανού μαθήματος για νέους παίκτες πλην όμως τα αγωνιζόμενα ζεύγη δεν θα ήταν δυνατό να κρίνονται σε τίποτε άλλο παρά σε VPs.
    2ον)Ως προς τις λεγόμενες «ντουφεκιές».
    Σε έναν αθλητικό αγώνα μοναδικός σκοπός κάθε αγωνιζόμενου είναι η -με θεμιτό βέβαια τρόπο-νίκη.
    Πίστεψέ με κανένας από τους συμμετέχοντες στους αγώνες για την εθνική ομάδα αλλά και σε κάθε άλλον αγώνα κάθε είδους και κάθε αθλήματος δεν ενδιαφέρεται με το τέλος του αγώνα να λάβει επαίνους για το πόσο καλά , πειθαρχημένα , συνετά , ψύχραιμα αγωνίστηκε αλλά να χάσει τον αγώνα.
    Όλοι προτιμούν να τους θεωρούν οι κάθε λογής σοφοί ή και γενικά το φίλαθλο κοινό , άσχετους , ακραία τυχερούς (δεν θέλω να γράψω εδώ την λέξη που μου ήρθε αυτόματα στο μυαλό για να μην πέσει το επίπεδο του blog),
    «ντουφεκάδες» ή όπως αλλιώς θέλεις να τους αποκαλείς αλλά να κερδίζουν τους αγώνες.
    Και στην Οστάνδη προτιμώ προσωπικά (όπως και κάθε Έλληνας μπριτζέρ πιστεύω)η νέα Εθνική Ομάδα μας να παίξει , χάλια , τρισάθλια να χλευαστεί από κάθε «σοφό» του μπριτζ σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά να γυρίσει πίσω Πρωταθλήτρια Ευρώπης παρά να κερδίσει επαίνους στα πάνελ και μια κακή θέση στην τελική βαθμολογία.
    Ας ευχηθούμε όλοι λοιπόν καλή επιτυχία σε όσους θα μας εκπρόσωπήσουν στην Οστάνδη και ας αφήσουμε τα πάνελ στις μεσημεριανές εκμπομπές τύπου Τατιάνας Σταφανίδου...
    Επίσης ας προσπαθήσουμε όλοι να παίζουμε κάθε μέρα και καλύτερα ώστε κάποια μέρα να ελπίζουμε να βρεθούμε και εμείς σε αυτή την τιμητική θέση και ας βάλουμε στην άκρη τις επικρίσεις για «ντουφέκια» και άλλα παρόμοια που φοβάμαι ότι συχνά παραπέμπουν σε ένα παλιό τραγούδι που τραγουδάει ο Μανώλης Μητσιάς : « στο βάθος τον ζηλεύουμε , αυτόν που ρεζιλεύουμε ».
    Καλή επιτυχία στις εθνικές ομάδες όπεν και γυναικών.

    ΠΑΠΑΠΗΤ.

    ReplyDelete
  4. Φίλε ΠΑΠΑΠΗΤ,
    η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλοίμονο! Δεν έθεσα όμως θέμα ούτε χλευασμού από δήθεν σοφούς, ούτε θέμα δημιουργίας μιας Εθνικής η οποία δεν έχει σκοπό τη νίκη και μόνο αυτή. Σαφώς όλοι μας θέλουμε να γυρίσει πίσω η ομάδα με την καλύτερη δυνατή θέση, και ας αγοράζουν τα κάγκελα συνεχώς! Αλλά εκεί που στέκομαι, είναι το θέμα της οργάνωσης. Όταν ο αρχηγός της ομάδας κληθεί να επιλέξει ποιο ζευγάρι θα αντιμετωπίσει και ποιους αντιπάλους, τι δεδομένα θα έχει στα χέρια του? Θα θεωρήσει τα ζεύγη ισάξια και θα τα βάζει να παίζουν εκ περιτροπής? Δεν θα ήταν καλό να υπάρχουν δεδομένα αντίδρασης του κάθε ζεύγους(αγοραστικά, εκτελεστικά και αμυντικά) ανάλογα με ποιον αντίπαλο έπαιξε και ανάλογα με το πόσο ήταν μπροστά στο ημίχρονο, με το αν έπαιζε με τους πρώτους, τελευταίους κ.ο.κ.? Πως αντέδρασε ο καθένας ανάλογα με το αν παιζόταν η πρόκριση η όχι? Τον τρόπο εκτέλεσης διανομών(συντήρηση δυνάμεων στις εύκολες, περίπλοκες εναλλακτικές στις ζόρικες)?Θέματα clutch που λένε και στο ΝΒΑ.
    Οι "σοφοί" της Ελλάδας και της Ευρώπης, ας λένε ότι θέλουν και συμφωνώ με αυτό που είπες, ας το σηκώσουμε το τιμημένο και ας κοροϊδεύει το παιχνίδι μας ακόμα και ο Belladonna από τον τάφο. Ίσως η φράση που χρησιμοποίησα περί κρίσης των ζευγών από πάνελ να μην ήταν η σωστή, την αλλάζω λοιπόν και λέω: να αξιολογηθεί και να αναλυθεί ο χειρισμός των χεριών από τα ζεύγη, πράγμα που δεν θα μπορούσε να επηρρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε Εθνικές ομάδες ικανές να φέρουν μια καλή θέση.

    Και για να μην το ξεχάσω: έχουμε γνωριστεί από κοντά στη Μιχαλακοπούλου σε κάποιο τελικό Ομάδων, σε φάση που τα λέγατε λίγο πιο δυνατά με τον Κώστα το Φασουλάκη για ένα squeeze.

    Προσωπικά περιμένω πως και πως να αρχίσει το Πρωτάθλημα στην Οστάνδη για να λιώσω στο vugraph.

    Φιλικά
    Τ.Παπαδόπουλος.

    ReplyDelete
  5. Κι όπως είπε ο ΒΙΝΣ ΛΟΜΠΑΡΝΤΙ (προπονητής στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο), "αν η νίκη δεν είναι το παν, τότε γιατί μετράνε τα γκολ;"...

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ