Thursday, January 14, 2010

Οδηγίες για kibitzer

Αρχίζουν σήμερα οι αγώνες επιλογής Εθνικών Ομάδων. 12 Ζεύγη διαγωνίζονται για την κατηγορία open και 8 για την κατηγορία Γυναικών.
Στην πρώτη φάση, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, με το σύστημα "elimination play" θα αποκλειστούν τέσσερα και δύο ζεύγη αντιστοίχως.
Θα παίξουν όλοι με όλους από 16 διανομές, με σύστημα βαθμολογίας είναι εναντίον του μέσου όρου. Στα αποτελέσματα των Γυναικών προστίθενται και αυτά της Open για να βγει ο μέσος όρος.
Το bridgepartner θα βρίσκεται από αύριο στη Μιχαλακοπούλου και θα δίνει αποτελέσματα και οτιδήποτε άλλο βρίσκει ενδιαφέρον, στο τέλος κάθε γύρου.
Για μας τους νέους* παίκτες, το κιμπιτζάρισμα τέτοιων αγώνων, αντιστοιχεί, κατά την προσωπική μου γνώμη, σε εμπειρία συμμετοχής σε 12 ημερίδες. Όποιος το δοκιμάσει μόνο μπορεί να το καταλάβει. Για όποιον το αποφασίσει λοιπόν, ιδού οι βασικοί κανόνες:
Παρακολουθούμε, σε κάθε γύρο, μόνο ένα τραπέζι, και στο τραπέζι αυτό βλέπουμε μόνο ένα χέρι.
Δε σχολιάζουμε τίποτα, ούτε λεκτικά, ούτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
(Εκφράσεις σαν αυτές που θα ακούγονταν από το παιδί στη φωτογραφία τύπου: "μα καλά, έτσι έπαιξες το έξι τρία, δεν ενδείκνυνται)
Δε μετακινούμαστε μέχρι να τελειώσει ο γύρος (άντε μέχρι τουαλέτα)
Για λόγους ευγένειας και μόνο ρωτάμε πριν κάτσουμε και αν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτός που παρακολουθούμε έχει... μεταφυσικές ανησυχίες, αποχωρούμε διακριτικά μετά από δύο συνεχόμενα χαμένα κου.
Χρήσιμο επίσης θα είναι να ρίξετε μια ματιά στις κάρτες συμβάσεων των συναγωνιζομένων.

*Να μην ακούσω σχόλια, για την μπριτζιστική ηλικία μιλάμε...

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ