Sunday, December 27, 2009

Συνέβη στα Ταταύλα

Χτες, στην εορταστική ημερίδα του ΑΟΤ Ο Δημήτρης έτρεχε και δεν έφτανε. Οκτώ τραπέζια στην open και 12,5 στο 1-9, τα λουκάνικα από ένα σημείο και μετά να σπάνε τη μύτη. Και μαζί με όλα αυτά έπαιζε για να συμπληρώσει την κίνηση με το μαθητή Πολικέτι, Ανατολή -Δύση μάλιστα (το Βορρά - Νότο,τον παραχώρησε ευγενώς σε μία μουλάρα με την οποία ξεκίνησε στον πρώτο γύρο) Ε, τι να σου κάνει ο άνθρωπος. Βρίσκεται λοιπόν στον τελευταίο γύρο αντιμέτωπος με Παπαπήτ - Ριτσώνη. Η αγορά δεν παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό το άρθρο, πάντως ο Παπαπήτ καταλήγει να εκτελεί 4 και η τράπουλα έχει μοιραστεί τοιουτοτρόπως:



AKQ97




1054




76




J85




Ν

84



10
K2
W
E AQ73
QJ104

A985
AK432



10976


S



J6532




J986




K32




Q



Αντάμ Α και
γύρισμα 4
δεύτερος γύρο πίκα
το 4 από το μορ, η Q το 6 το 2 και
ο Α το 8 ο Ρήγας (νταντάααν) το 5
Στο σημείο αυτό ο Δημήτρης είπε: Στο τέλος θα μας τα βγάλει
Το 7, ο Βαλές, κάτι, το 10 από το μορ
Το 9, καρό από τη Δύση, καρό από το μορ και ο Δημήτρης προαναγγέλλει: "θα βάλω τα δυνατά μου" και τοποθετεί στο τραπέζι τον άσσο καρό.
Τώρα το ερώτημα "γιατί ο Παπαπήτ πήρε αρνητικά χτες" θα παραμείνει αναπάντητο.

4 comments:

  1. Αν μου επιτρέπεις Βασιλική μερικές παρεμβάσεις-μικροδιορθώσεις καθώς την ώρα που άκουσες την διανομή εκτός από την ακαταμάχητη μυρωδιά των λουκάνικων υπήρχε και άφθονο κρασί στον ΑΟΤ οπότε κάποιες μικρολεπτομέρειες ή σου μεταφέρθηκαν λάθος ή τις άκουσες λάθος ή και τα δύο...
    Καταρχήν δεν ήταν ο τελευταίος γύρος.Επίσης όπως είναι λογικό εκτελούσε το χέρι με τα ΑΚQxx πίκα άρα αντάμ έγινε λιμό σπαθί και μπήκε ο Α. Και επίσης το θα βάλω τα δυνατά μου τώρα δεν το είπε ο καημένος ο Δημήτρης αλλά ο συμπαίκτης του.
    Να συμπληρώσω επίσης ότι το παίξιμο του Α καρό ήταν και ρενόνς καθώς ο αμυνόμενος είχε κούπα.
    Όμως δεν θεώρησα σκόπιμο να διεκδικήσω την ρενόνς καθώς α) δεν είμαι γύφτουλας (ελπίζω) και β) δεν κέρδισε μπάζα η άμυνα μετά την ρενόνς οπότε δεν θα κέρδιζα τίποτα.
    Να σημειωθεί ότι ακόμα και αν ο Δημήτρης προλάβαινε την ρενόνς κάνοντας ερώτηση στον συμπαίκτη του και έτσι εκείνος άλλαζε τον Α καρό με κούπα πάλι θα έβγαζα το συμβόλαιο γιατί ο Α καρό θα μετατρεπόταν σε μεγάλο τιμωρημένο φύλλο και θα έπαιζα μια πίκα ώστε ο αμυνόμενος να τον ξεσκαρτάρει υποχρεωτικά.
    Είπαμε ότι δεν είμαι γύφτουλας πριν;
    Ε, καλά μην υπερβάλουμε...Δεν είμαι πολύ γύφτουλας ήθελα να πω... Λίγο είμαι.
    Και μετά τις ανούσιες μικρολεπτομέρειες περνάμε στο κρίσιμο ερώτημα.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΠΗΤ ΠΗΡΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
    Απλή η απάντηση.
    Γιατί έπαιξε πολλά συμβόλαι σαν αυτό.
    Όπως εκείνο που αντί για τα μπετόν 6 καρά και 6 κούπες διάλεξε να παίξει 6ΧΑ με ξερό Κ πίκα απέναντι σε σόλο με κατάληξη 5 μέσα...
    Τώρα θα μου πείτε γιατί ;
    Ε, παπαπήτ είμαι ρε παιδιά αν δεν τα κάνω και αυτά τι θα έχει η Βασιλική να δημοσιεύει ;

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΠΑΠΑΠΗΤ.

    ReplyDelete
  2. Μάιστα! Τίποτα δεν πέτυχα άρα, εκτός από τα Ταταύλα. Αλλά τότε δεν ξέρανε από δυσλεξία, θα είχα γλυτώσει και τα γραπτά τόσα χρόνια. Τέλος πάντων, αθώος ο "κατηγορούμενος" και αυτό το άρθρο επομένως δεν είχε εξ' αρχής λόγο ύπαρξης...

    ReplyDelete
  3. Πιθανότερο πάντως είναι εγώ να μην σου έκανα σωστά την περιγραφή εκείνο το βράδυ γιατί ήμουνα ζαλισμένος από το πολύ ξύλο που έφαγα στις υπόλοιπες (εκτός της συγκεκριμένης) διανομές και το οποίο με οδήγησε στα αρνητικά.

    ΠΑΠΑΠΗΤ.

    ReplyDelete
  4. Τελικά τα γλύτωσα τα αρνητικά παιδιά. Ας είναι καλά ο Τόγιας και πάλι δηλαδή που έπαιξε με τον μαθητή και η Ομοσπονδία ακύρωσε όλα τα master points του τουρνουά.
    Και έτσι θα θυμάμαι ότι τα τελευταία μου αρνητικά (μέχρι πιθανής επαναφοράς του θεσμού των αρνητικών την οποία ξεκάθαρα υποστηρίζω) τα πήρα στον ΑΟΜ με το ποδάρι τον άσχετο τον Μήτρο...

    ΦΙΛΑΚΙΑ , ΠΑΠΑΠΗΤ.

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ