Tuesday, February 23, 2010

wdo

Η αλήθεια είναι ότι στις χαμηλές κατηγορίες δεν είμαστε ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι με τα screens.
Βρισκόμαστε στην πρώτη ημερίδα του τελικού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ζευγών "Θάνος Καπαγιαννίδης", κατηγορία 1-11 .
Ο Νότος, στην ίδια πρευρά του screen με τη Δύση παίρνει το ταψί με δύο πάσα και σκέφτεται: Να ανοίξω 2♣ είναι πολύ, να ανοίξω 4♥ είναι λίγο. Τελικά αποφασίζει να ανοίξει 1♥. Πάσο η Δύση, φεύγει το ταψί, και από την άλλη πλευρά ο συμπαίκτης του αγοράζει πάσο και η Ανατολή 1ΝΤ. Καθώς φεύγει πάλι το ταψί, στην ερώτηση του Βορρά τι δείχνει το 1ΝΤ, η απάντηση είναι "Παίζουμε 1NT forcing!" Η αλήθεια είναι πως το ταψί είχε μια κάπως λοξή θέση, καθώς τα ειδικά στηρίγματα είχαν βιδωθεί κατά τρόπον ώστε η μεταφορά του να "βρίσκει" σε αυτά. Db ο Νότος που χάρηκε ιδιαιτέρως που του δόθηκε η ευκαιρία να ξαναμιλήσει, αφού βεβαίως έλαβε την εξήγηση ότι το 1ΝΤ είναι το maximum του πάσο με κράτημα κούπα. Όλη η αγορά:
West North East South

pass pass
1♥
pass pass
1NT db
pass 2♦ pass 3♠
pass 4♥ pass pass
pass



1 comment:

  1. Αστεία φάση με screen, μπορώ να θυμηθώ μόνο μία: San Remo, ζευγη όπεν, Προκριματικός 1η Ημερίδα, σηκώνω Q10x AK10xx Qxx xx και είμαι 3η θέση. Έρχεται το ταψί με πάσο του συμπαίκτη, 1 πίκα δεξιά. Αγοράζω 2 κούπες, πάσο αριστερά και το ταψί απέναντι. Έρχεται πάλι μετά από λίγο και ο συμπαίκτης έχει αγοράσει 2 πίκες, κοντρ δεξιά. Ρεκόντρ εγώ, πάσο αριστερά και το ταψί απέναντι. Περνάει ώρα και έρχεται το ταψί πασαρισμένο!!! Σοκ εγώ, σοκ ο παίκτης αριστερά, σοκ και ο αντίπαλος δεξιά που έκανε και πατάτα αντάμ και το συμβόλαιο βγαίνει +2 και 100% στη ντόνα! Κραυγές ο Ιταλός αριστερά "Direttore!!! Direttoreeeeeee!!!!", ο οποίος και αποφάνθηκε με τις σωστές εξηγήσεις ότι ο αριστερά αντίπαλος αν ήθελε να αποφύγει το ρεκοντράτο, έπρεπε να φύγει στις 3 πίκες!!! Το 2 πίκες του συμπαίκτη ήταν καλό limit στις κούπες και ζητούσε κατ' αρχάς κράτημα πίκα. Το ρεκόντρ είναι καλό κράτημα(αν δεν μιλούσε αριστερά, θα έλεγα 2ΧΑ. Εντελώς συμπτωματικά βέβαια, ο συμπαίκτης μου κρατούσε 10π και 5φυλλη πίκα!!! Το σχόλιο δεν έχει καμία σχεδόν σχέση με την ανάρτηση, αλλά θεωρώ τις αντιδράσεις αστείες και ιδιαίτερα όταν υπάρχει screen!

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ