Tuesday, February 9, 2010

Για την άλλη Τετάρτη

αναβλήθηκε το ΔΣ της ΕΟΜ, καθώς και η συζήτηση με τους προέδρους των σωματείων για την οικονομική πολιτική μετά τα... χαμπέρια του Μπιτσαξή.
Για να δούμε...

2 comments:

  1. Ερασιτέχνης ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ!

    Σε ένα πασίγνωστο πια μπλογκ παραληρεί συνεχώς αλληλοβριζόμενος με επιστέπτες ο ανυπόληπτος ιδιοκτήτης του που είναι πλέον γνωστός-άγνωστος.
    Για να αποδειχτεί η απάτη κάντε τα εξής δύο τέστ.

    1ο ΤΕΣΤ
    Μπείτε στο σάιτ bridgethetis.blogspot.gr
    Κάτω δεξιά στη σελίδα έχει ένα 4ψήφιο μετρητή επισκεψιμότητας.
    Δείτε ποιος είναι ο αριθμός και θυμηθήτε τον.
    Πατήστε πάνω αριστερά στο μενού το κουμπί reload ή refresh του περιηγητή σας (firefox, internet explorer, κλπ).
    Τώρα ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 1.
    Επαναλάβετε την διαδικασία πολλές φορές.
    Κάθε φορά αυξάνεται ο αριθμός κατά 1, ΧΩΡΙΣ να αλλάζει ο επισκέπτης.
    Τον ψεύτικο αριθμό επικαλείται ο ιδιοκτήτης για να "αποδείξει" την μεγάλη του επισκεψιμότητα.

    2ο ΤΕΣΤ
    Στο τέλος κάθε άρθρου, πατώντας το κουμπί ΣΧΟΛΙΑ, βγαίνει ένα κουτάκι στο οποίο μπορεί να γράψει οποιοσδήποτε επισκέπτης την άποψή του.
    Δίνεται έτσι η εντύπωση ότι δημοσιεύονται τα άρθρα του χωρίς λογοκρισία από τον ιδιοκτήτη. Αυτός ήταν κατ' αυτόν και ο κυριότερος λόγος ιδρύσεως του μπλογκ: Η ΙΣΗΓΟΡΙΑ (ισότητα στο δικαίωμα λόγου).
    Όμως, όταν απαντήσετε και πατήσετε το κουμπί της καταχώρησης, το σύστημα δεν καταχωρεί το σχόλιό σας αλλά σας ειδοποιεί ότι θα δημοσιευθεί μόνο ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ. Πλήρης λογοκρισία δηλαδή, αλλά και υποκρισία.

    Ανώνυμος (γιατί όχι;)

    ReplyDelete
  2. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για το χώρο που μου διαθέτετε για να πω δυο σκέψεις μου. Με λένε Γκέλυ Χαύτα και είμαι κι εγώ μία από τους χιλιάδες ανθρώπους που αγαπούν αυτό το άθλημα. Για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν και για να μη μου αποδοθούν υπόγειες ενέργειες με τις οποίες καμμία σχέση δεν έχω, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πρώτον είμαι από την επαρχία, δευτερον δεν ανήκω σε κανέναν όμιλο και τρίτον δεν γνωρίζω καθόλου πρόσωπα και πράγματα από το χώρο του ελληνικού Bridge. Παίζω μόνον στο BBO και ως εκ τούτου ο κύκλος των γνωριμιών μου (όσον αφορά το χώρο) περιορίζεται εκεί. Χτες έλαβα από άγνωστο σε μένα συναθλητή με το ψευδώνυμο 8etis ένα link προκειμένου να επισκεφτώ ένα blog που αφορούσε το αγαπημένο σε όλους μας άθλημα. Μπήκα όλο χαρά σίγουρη πως θα βρω κάποια στοιχεία για αυτό που αγαπώ (ανακοινώσεις, διανομές εξαιρετικού ενδιαφέροντος, προτάσεις κ.λ.π.).
    Το πρώτο που με ξένισε ήταν η επικεφάλίδα του εν λόγω blog. "ισηγορία στο bridge" και ως αδαής άρχισα να αναρωτιέμαι ποιος ακριβώς είναι αυτός που απαγορεύει τον ίσο λόγο στους αθλητές και τους ενασχολούμενους. Το δεύτερο που με ξένισε ήταν το ερμηνευτικό λεξικό λημμάτων όπως εμπάθεια, θρασύδειλος, φαφλατάς κλπ. Η απορία μου λύθηκε όταν τελείωσα την καθ΄όλα προσεκτική ανάγνωση του blog. Ήταν η ερμηνεία των λέξεων που θα μου επέτρεπαν να "ερμηνεύσω" το ψυχογράφημα του ανθρώπου που έστησε αυτό το μόνο κατ' επίφασην ασχολούμενο με το αγαπημένο μας άθλημα blog. Διαβάζοντας λέξη λέξη ωσάν παλιό σινεμά βρέθηκα με μιας στη δεκαετία του '60 όπου οι "κυρίες της αυλής" μαλλιοτραβιόνταν με τα σκουπόξυλα μέχρι ξαφνικά κάποιες άλλες κυρίες κάποιας άλλης αυλής τους ενοχλήσουν οπότε οι μέχρι πρότινος θανάσιμες εχθροί συμμαχούσαν μπρος στο αντίπαλο δέος. Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι κυρίες ή οι κύριοι στους οποίους ο κάτοχος του blog αναφέρεται με τόση απαξίωση και με σκαιά πραγματικά (για τη δική μου αισθητική και αντίληψη) ψευδώνυμα. Δεν γνωρίζω αν οι εν λόγω κύριοι και κυρίες είναι "εχθροί" του λαού και ως άλλος Κούρκουλος ο/η 8etis φωνάζει "όχι άλλο κάρβουνο" και αποφασίζει να βάλει τάξη στα άτακτα. Δεν γνωρίζω γιατί οι όποιες απορίες του για το ΠΠΖ και τους κανονισμούς δεν τίθενται επώνυμα υπ' όψιν της ΕΟΜ και αν πράγματι υπάρχει καταστρατήγηση κανονισμών δεν κάνει επώνυμα τις ενστάσεις του στα όργανα. Δεν ξέρω αν κάποιος του απαγόρευσε το λόγο και άν έγινε αυτό γιατί επώνυμα δεν το καταγγέλει σε ομίλους και αθλητές. Εν πάσει περιπτώσει και για να μην καταχρώμαι τον πολύτιμο χώρο σας δεν κατάλαβα τι ακριβώς "προσφέρει" το εν λόγω blog στο χώρο του bridge πλην εκτός ίσως απο την ικανοποίηση του "διεστραμμένού ενστίκτου" του κουτσομπολιού που λίγο ως πολύ σχεδόν όλοι κρύβουμε μέσα μας. Κλείνοντας θέλω να πω πως σε μένα προσωπικά το εν λόγω Blog δεν προσέφερε τίποτα. Δεν με έκανε καλύτερη bridger και σίγουρα δεν με έκανε και καλύτερο άνθρωπο. Αντιθέτως ένιωσα σαν να κρυφοκοιτούσα απο μια κλειδαρότρυπα ανθρώπους μάλιστα που δεν γνώριζα (και για να προλάβω οποιαδήποτε ειρωνικά σχολιάκια, σίγουρα δεν περιμένει κάποιος από ενα blog να τον κάνει καλύτερο άνθρωπο αλλά δεν περιμένει κιόλας να τον κάνει έστω και άθελά του να αισθανθεί τόσο φτηνός και χυδαίος).
    Θα ήθελα λοιπόν πραγματικά να καταθέσω τη μοναδική παράκληση που γεννήθηκε μέσα μου διαβάζοντας τα γραφόμενά του. Ας μην χρησιμοποιείται η λέξη bridge ως άλλοθι για να βγάζουν τα προσωπικά τους απωθημένα άνθρωποι που ως φαίνεται λίγο νοιάζονται πραγματικά γι αυτό καθ' αυτό το άθλημα.
    Και αν με ρωτήσει κάποιος γιατί έγραψα τις σκέψεις μου σε αυτό το blog και όχι εκεί θα απαντήσω πως επ' ουδενί θα ήθελα να νομιμοποιήσω την ύπαρξη του συνδιαλεγόμενη με τον κάτοχό του.
    Όσο για την επισκεψιμότητα των blog ως διαχειριστής ενός τέτοιου (ασχέτου με το bridge) θα ήθελα να επισημάνω πως όλοι γνωρίζουμε το πόσο πλασματική μπορεί να είναι.
    Και πάλι ευχαριστώ για το χώρο σας και σας εύχομαι να συνεχίσετε την καλή δουλειά για το άθλημα που αγαπάμε.

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ