Thursday, June 25, 2015

Gallop no 2

Ένα ερώτημα που μας είχε θέσει ο Παπαχατζής, η καλύτερα ένα σημείο προβληματισμού, είναι το εξής (τα όσπρια δικά μου):
Μετά από την αγορά 1 φασόλι - 1 ρεβίθι - 3 φασόλια, τι είναι τα 3 ρεβίθια
Είναι forcing;
Είναι για να παιχτεί; (αν ναι πως δίνεις forcing τέμπο στην αγορά;)

Χτες, παίζοντας με Αντώνη, το βρήκα μπροστά μου καθώς έπρεπε να πάρω μια απόφαση με αυτά τα φύλλα:
♠ Q10ΧΧ
♥ AK10XXX
♦ -
♣ QXX
 Η αγορά πήγε  
1♦ (pass) - 1♥ - (pass)
3♦ (pass) -

Τι πιστεύετε για τη συνέχεια της αγοράς και, με βάση αυτό, τι θα αγοράζατε;

6 comments:

  1. Όπως και οι περισότεροι, θα επιλέξω την αγορά 4 Καρά. Αν και προτιμώ το κοντρ ως δυνατή αγορά σε τέτοιες φάσεις, υπάρχει κίνδυνος κατα 99% ο επόμενος αντίπαλος να πηδήξει στα 5 καρά, οπότε ας δείξω το κοντρόλ καρώ και το φιτ που εννοείται και ας περιμένω να επιλέξει ο συμπαίκτης, ώντας καλά πληροφορημένος! Υπό προϋποθέσεις βλέπω από 9 ως 13 λεβέ στον άξονα!

    ReplyDelete
  2. Από το σχόλιο του Τρύφωνα κατάλαβα ότι κάτι λείπει από την αγορά. Τα pass τα οποία και συμπλήρωσα στην ανάρτηση.

    ReplyDelete
  3. 3 ΠΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ? ΑΡΑ... Ή ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ή ΠΟΛΥ ΧΤΑΠΟΔΑΣ...

    ΠΑΠΑΠΗΤ

    ReplyDelete
  4. Η αγορά φασόλι-ρεβύθι - 3 φασόλια - 3 ρεβύθια είναι σωστό να είναι forcing. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στον απαντώντα να περιγράψει το χέρι του και χάνει μόνο ενδεχόμενο χέρι που ο απαντών έχει πολλά φασόλια, κανένα ρεβύθι και θέλει να παίξει ΑΚΡΙΒΩΣ 3 ρεβύθια.... Big deal! Λέω πάσο και υγεία, ή, με καλά ρεβύθια (αν ρεβύθι=μαζέρ) ενδεχομένως 4 ρεβύθια.
    Η προσέγγιση αυτή λύνει εύκολα και το πρόβλημα του χεριού που είχες. Λέω εύκολα 3Η. Το 3S είναι σαφώς χειρότερο. Προτιμώ να δείξω άμεσα το 6φ κούπα μια και ο συμπαίκτης δεν έχει 4φ πίκα.
    Δημοσθένης Διονυσόπουλος

    ReplyDelete
  5. Μετά την συμπλήρωση των πάσο, έχω δίλημμα: 3 κούπες ή 3 πίκες.Ο συμπαίκτης δεν έχει 4φ πίκα με τίποτα και στις 3 κούπες μου θεωρώ την πιθανή αγορά 3 πίκες από τον συμπαίκτη ως ερωτηματική για 3ΧΑ, ή παραπάνω. Υπάρχει πάντα βέβαια ο φόβος να λάβει τις 3 κούπες ως αδυναμία, να ακούσω κανένα πάσο και να ψάχνω καρέκλα να του πετάξω. Οπότε μάλλον θα συμφωνήσω με τον Παπαπήτ, λέγοντας επίσης "τι καλά που θα πήγαινε η αγορά μετά από άνοιγμα 1 σπαθί Precision!"

    ReplyDelete
  6. Με σικαν στο μακρυ χρωμα το συμπαικτη σλεμ μαλλον δεν εχω. Αρα θα πω 3πικες και θα περιμενω να δω τι θα μου πει ο συμπαικτης. Αν ακουσω 3ΝΤ θα μεινω στον τοπο. Στα 4καρα θα πω 4κουπες για να δειξω 6-4.
    Εφοσον η αγορα 3καρα πασσαρετε οποια αλλη αγορα απο τον συμπαικτη ειναι FORCING για MANS.
    Χριστοφορος Χατζοπουλος

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ