Monday, November 9, 2009

Προκρινόμενοι στον τελικο του ΠΠΚ ΙΙ

Δεν τα είπαμε καλά χτες. Το copy-paste δεν πήγε άσχημα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι όλα σωστά παρόλα αυτά. Αυτό γιατί στους ομίλους που έγιναν προκριματικοί με μονό αριθμό ζευγών, υπήρχε κάποιο θεματάκι γιατί το πρόγραμμα εξαγωγής αποτελεσμάτων δεν προβλέπει τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα, στην κατηγορία 1-6 στον ΟΑΜ προκρίνεται το ζεύγος ΜΑΡΚΟΥΡΗ Α - ΝΤΑΛΑΓΙΩΡΓΟΥ έναντι του ζεύγους ΔΩΣΣΑΣ - ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ και στην ίδια κατηγορία στον ΑΟΤ προκρείνεται το ζεύγος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ - ΓΑΛΦΙΑΝΑΚΗΣ έναντι του ζεύγους ΚΑΒΟΥΚΗ - LOVELY.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να αναφερθώ σε κάποια, κατά τη γνώμη μου αλλά και κατά τη γνώμη αρκετών, στραβά που σχετίζονται με τη διοργάνωση των προκριματικών.
Ειδικά για τις χαμηλές κατηγορίες, πιστεύω ότι δεν είναι για το καλό κανενός να διεξάγονται προκριματικοί των τριών και των τεσσάρων τραπεζιών, τουλάχιστον όταν υπάρχει άλλη λύση. Τα στατιστικά του πρόσφατου προκριματικού για τις συμμετοχές στην Αθήνα λένε:
ΑΟΜΒ
12 ζεύγη 9-11
6 ζεύγη 6-9
6 ζεύγη 1-6
Σύνολο 24 ζεύγη
ΑΟΜΨ
18 ζεύγη 6-9
6 ζεύγη 1-6
Σύνολο 24 ζεύγη
ΑΟΤ
8 ζεύγη 6-9
11 ζεύγη 1-6
Σύνολο 19 ζεύγη
ΟΑΜ
22 ζεύγη 9-11
10 ζεύγη 6-9
9 ζεύγη 1-6
Σύνολο 41 ζεύγη
ΟΑΜΚΗ
8 ζεύγη 6-9
20 ζεύγη 1-6
Σύνολο 28 ζεύγη
ΟΠΑΦ
14 ζεύγη 9-11
8 ζεύγη 6-9
Σύνολο 22 ζεύγη

Γνωρίζω ότι το κάνω πολύ "νιανιά" αλλά συνεχίζω:
48 ζεύγη κατηγορίας 9-11
58 ζεύγη κατηγορίας 6-9
50 ζεύγη κατηγορίας 1-6

Ρωτώ λοιπόν ποιος θα διαφωνούσε στο να γινόντουσαν οι προκριματικοί ως εξής:
ΑΟΜΒ
24 ζεύγη 9-11
ΑΟΜΨ
24 ζεύγη 9-11
ΑΟΤ
18 ζεύγη 6-9
ΟΑΜ
40 ζεύγη 6-9
ΟΑΜΚΗ
28 ζεύγη 1-6
ΟΠΑΦ
22 ζεύγη 1-6
(Αυτά αν υποθέσουμε ότι για κάποιο λόγο πρέπει να κρατήσουμε τις ίδιες συμμετοχές για κάθε όμιλο)
Τα συν αυτής της διευθέτησης είναι προφανή γι' αυτό και δεν θα τα αναφέρω καν. Ας μου πει κάποιος ποια είναι τα μείον.
Ίσως ότι θα υπάρξει κάποια διαρροή από κάποια ζεύγη που δεν θα μετακινηθούν, συμμετέχουν στον προκριματικό γιατί τη μέρα εκείνη θα έπαιζαν έτσι κι αλλιώς μπριτζ στον όμιλό τους. Ε, τι να κάνουμε, δεν πρέπει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, της όποιας κατηγορίας, να έχουν, επιτέλους, έναν άλλο χαρακτήρα;
Και τώρα που είπα έναν άλλον χαρακτήρα. Μήπως η υποχρέωση να έχουν κάρτα συμβάσεων οι συμμετέχοντες να γίνει κάποτε υποχρέωση; Θα ήταν πιο εύκολο και για τους διαιτητές να πάρουν αποφάσεις νομίζω. Αν όχι, τουλάχιστον ας μην αναφερθεί ποτέ ξανά σε ειδικό κανονισμό.
Αυτά
(Κι είχα πει δε θα παίξω αυτό το ρόλο, αλλά τελικά και το μπριτζ θέλει, που και που, το Μηλιτσόπουλό του)

3 comments:

  1. Πέραν των παραπάνω τα οποία προσυπογράφω το σύστημα βαθμολογίας με imps όταν τα ματς είναι των 2-3 διανομών είναι τουλάχιστον ατυχές και σε τελική ανάλυση πολύ πιο τυχερό από τα κλασικά ζεύγη (mps). Αν κάποιο ζυγάρι στην πρώτη διανομή του σετ κερδίσει 9-10 imps μπορεί να οχυρωθεί πίσω από αυτό το σκορ (22-8) και να μη διακινδυνεύσει στη δεύτερη διανομή του σετ ένα οριακό συμβόλαιο διακυβεύοντας τη νίκη στον αγώνα. Αντίστοιχα εάν έχω δώσει σε δύο διανομές 20 imps στην τρίτη μπορεί να αγοράσω ή να παίξω ανορθόδοξα ευλεπιστώντας να κερδίσω 10-12 imps μειώνοντας την ήττα σε 19-11 ή 20-10 αντί 25-5 χωρίς να έχω να διακινδυνεύσω πολλά αφού και να πληρώσω στη διανομή το πολύ πολύ να χάσω 2-3 VPs.

    Βασίλης Βιρβιδάκης

    ReplyDelete
  2. Γράψε και κάτι για το ρημαδοτσιγάρο...

    Βασίλης Βιρβιδάκης

    ReplyDelete
  3. Βασίλη, συμφωνώ και για τα δύο, αν και με το θέμα του τσιγάρου δεν μπορώ να σκεφτώ μια λύση τέτοια που, και να είμαστε τυπικά σωστοί, και να μην ερημώσουν οι όμιλοι. Κάτι σαν... μπρος βαθύ και πίσω ρέμα μου κάνει.

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ