Monday, September 7, 2009

Παίζοντας το λάθος συμβόλαιο

Από το βιβλίο του Ron Klinger "50 Winning Duplicate Tips"
Κάποιες φορές, έχουμε επιλέξει το λάθος συμβόλαιο, και μόλις πέφτει ο μορ διαπιστώνουμε, μιλώντας για ζεύγη, ότι έχουμε πάρει μηδέν εξαιτίας αυτής της επιλογής. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε αν υπάρχει ένας τρόπος εκτέλεσης, που ενώ είναι αντιπιθανοτικός, μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε τοπ αν τα φύλλα… μας κάνουν τη χάρη. Δείτε σήμερα το πρώτο παράδειγμα από το βιβλίο τού Κλίνγκερ.




KJ72



AK4



108



J964



Ν




W
E






S



AQ93



97



A73



AK103



Με αυτά τα φύλλα ανοίξαμε 1ΝΤ και ο σύντροφος μας είπε 3ΝΤ. Είναι βέβαιο ότι η αίθουσα θα παίζει 4 πίκες. Αν η εμπάς σπαθί περνάει στις πίκες υπάρχουν 12 μπάζες, αν όχι, 11. Αντιστοίχως, στο συμβόλαιο που παίζουμε, έχουμε 11 και 10 μπάζες, μηδέν δηλαδή. Τι κάνουμε: Τραβάμε Άσο Ρήγα σπαθί, ελπίζοντας να πέφτει δίφυλλη η Ντάμα από την Δύση, να χάνει δηλαδή η εμπάς. Αν αυτό συμβεί, έχουμε πάρει τοπ.
Παίζοντας το λάθος συμβόλαιο ΙΙ

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ