Saturday, September 25, 2010

Θέματα για συζήτηση: Το alert στο κοντρ

Ο φίλος Αντώνης Μωυσίδης, θέτει ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά. Παραθέτω αυτούσιο το mail του:

Ο φίλος Φώτης Σκουλαρίκης έθεσε την εξής ακολουθία αγορών ώστε να φανεί για μια ακόμα φορά ΤΟ παράδοξο που δημιουργείται με την απαγόρευση του αλερτ σε οποιδήποτε κοντρ. 
Συγκεκριμένα στην πιό απλή ακολουθία του γνωστού κοντρ support

 1m - (P) - 1Μ - (1/2X)
 Db ?

Παίζοντας κοντρ support (any) και αν θέλετε να είστε όπως προτείνεται "Full desclosure" Πρέπει:
Να αλερτάρεται π.χ. την αγορά πάσσο, "O Π. ΔΕΝ ΕΧΕΙ 3φ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ στο ΜΑΖΕΡ μου" Ενώ βέβαια δεν επιτρέπεται να αλερταριστεί η ίδια η αγορά που δείχνει ακριβώς την 3φ υποστήριξη.
Το any σημαίνει ότι η αγορά κοντρ support προηγείται από οποιαδήποτε άλλη όταν υπάρχει 3φ υποστήριξη. (Κάποιοι παίζουν ότι το κοντρ support σημαίνει και καλό χέρι, άλλοι ότι δεν προηγείται από ισχυρές αγορές κλπ).

Η απαγόρευση alert σε αγορές κοντρ και σε αγορές πάνω από το επίπεδο 4, που πρωτομαθαίνουμε ότι ισχύει σαν καινούργιοι παίχτες και στην αρχή μας προκαλεί έκπληξη αργότερα γίνεται μια απλή συνήθεια και παύουμε να παρατηρούμε τα παράδοξα που γεννιούνται.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι παρόλο που θα υπάρξει μια περίοδος με αρκετές περιπλοκές, πρέπει να βρεθεί μια λύση και να παρθεί μια γενναία απόφαση σε σχέση με τα αλερτ, ώστε να μην μένει καμμιά αντίληψη στον παίχτη ότι πρέπει να αλερτάρει και να είναι "Full desclosure" και μάλιστα αυτό δεν σημαίνει ότι λέει τα φύλλα του στους αντιπάλους, αλλά απλά μεταφέρει την ίδια πληροφορία σε όλο το τραπέζι συμπαίχτη και αντιπάλους.
Περιμένοντας απόψεις...


Περιμένουμε λοιπόν. Άλλωστε ο Αντώνης μας έχει συνηθίσει σε θέματα που προκαλούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων. Να θυμίσω ότι το blog αυτό είναι ανοιχτό σε όλους όσους θα ήθελαν να θέσουν κάποιο θέμα για προβληματισμό.

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ