Thursday, July 2, 2009

Board - Dealer - Vulnerability


Προσπαθώντας να θυμηθώ τι έγινε στη διανομή 15 που περιγράφεται στο προηγούμενο άρθρο, χρειάστηκε να βρω vulnerability και dealer. Στη wilipedia υπάρχει ο πίνακας που αποτελεί το μοτίβο των 16 διανομών και τον αναδημοσιεύω:

Board Dealer Vul. Board Dealer Vul. Board Dealer Vul. Board Dealer Vul.
1 N None 5 N N-S 9 N E-W 13 N All
2 E N-S 6 E E-W 10 E All 14 E None
3 S E-W 7 S All 11 S None 15 S N-S
4 W All 8 W None 12 W N-S 16 W E-W

Μετά θυμήθηκα ότι η Καλιακμάνη μου είχε δώσει ένα σκονάκι . "Έφαγα τον κόσμο" και το βρήκα. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να θυμάται κανείς είναι ότι η διανομή 1 ξεκινάει με dealer το Νorth και τη λέξη ONEB (όπου Ο=0, Ν=Ν-S, E=E-W, B=Both)
Το NESW, επαναλαμβάνεται κάθε 4 διανομές και δείχνει τον dealer. Όσο για τη vulnerability το... ποιηματάκι είναι ONEB-ΝΕΒΟ-ΕΒΟΝ-ΒΟΝΕ (κάθε φορά ξεκινάει ο δεύτερος της προηγούμενης τετράδας)

2 comments:

  1. Βασιλικούλα χαίρομαι για το ενδιαφέρον σου για όλα και σε συγχαίρω για την προσπάθεια... Αλλά βρε παιδάκι μου όοο αφορά στο θέμα που αναφέρεις εδώ, δε σου πέρασε από το μυαλό να κοιτάξεις μπας και το γράφουν οι κανονισμοί? Διεθνής Κώδικας Αγωνιστικού Μπριτζ 2007 (ελληνική μετάφραση) Νοόμος 2 - ΘΗΚΕΣ.... Επι τη ευκαιρία, καλό θα ήταν να ρίξουμε όλοι μια ματιά σ αυτό το βιβλιαράκι, ή στο site της ΕΟΜ. Δεν αφορά μόνο τους διαιτητές.... Για δες το κι απ αυτή τη σκοπιά:)

    Αγγελική Πολίτου

    ReplyDelete
  2. Τόσο το καλύτερο.
    Η αλήθεια είναι ότι όταν ψάχνουμε κάτι μπορεί να είναι κάτω από τη μύτη μας και να μην το βρίσκουμε...
    Σε ευχαριστώ Αγγελική

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ