Wednesday, July 22, 2009

Η σύμβαση Namyats

Η σύμβαση NAMYATS χρησιμοποιείται προκειμένου να διαφοροποιήσουμε ένα χέρι μπαράζ σε μαζέρ που ανοίγει 4♥/♠, από ένα καλύτερο χέρι με 8 έως 81/2 μπάζες με εξωτερική αξία.

Αν λοιπόν χρησιμοποιούμε τη σύμβαση NAMYATS ανοίγουμε 4♣/♦ για να δείξουμε χέρια με 8 έως 81/2 μπάζες στις κούπες ή τις πίκες αντιστοίχως, ενώ κρατάμε τα ανοίγματα 4♥/♠ για μπαράζ.


Για παράδειγμα ανοίγουμε 4♥ με αυτό το χέρι:
♠4
♥AQJ98643
♦75
♣93

και 4♣ με αυτό:
♠4
♥AKQJ9864
♦7
♣AJ3

Μία από τις συνέχειες που προτείνεται είναι η αγορά από τoν απαντώντα του χρώματος να είναι για να παιχτούν, η αγορά του επόμενου χρώματος είναι για να αγοράσει ο ανοίξας στο επίπεδο 4 το μαζέρ του (για πάσο ή συνέχεια ερώτηση άσων, que bid, κ.λ.π.)
Αγορά από τον απαντώντα χρώματος μεγαλύτερου από αυτό που υποννοεί ο ανοίξας είναι asking bid

Η σύμβαση αυτή επινοήθηκε από τον Sam Stayman, όχι με αυτή τη μορφή, αλλά με την ακριβώς αντίθετη (4♣/♦ μπαράζ). Όταν είπε την ιδέα στους φίλους του, του πρότειναν να εφαρμόσει το αντίθετο, πράγμα που δέχτηκε αμέσως. Η ονομασία Namyats λοιπόν είναι το όνομα τού εμνευστή της διαβασμένο ανάποδα.

Πηγές: Max Hardy "Two over One - Game Force"
bridgeguys.com

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ