Thursday, July 30, 2009

Βαγγέλης Νάρτης


Τον περασμένο Μάρτιο διοργανώθηκε από το Μισέλ Έιντι στον ΑΟΜ μια ατομική ημερίδα στη μνήμη του Βαγγέλη Νάρτη. Ήταν μόλις είχε ξεκινήσει αυτό εδώ το blogάκι και σκέφτηκα ότι δε θα ήταν κακή ιδέα, με την ευκαιρία αυτής της ημερίδας, να γράψω ένα αφιέρωμα γι έναν άνθρωπο που δεν πρόλαβα να γνωρίσω αλλά έχω ακούσει πάρα πολλά για αυτόν. Ζήτησα να μου μιλήσουν ή να μου γράψουν κάποιοι που τον έζησαν και σας μεταφέρω τα λόγια τους.


(Για το Βαγγέλη Νάρτη, μπορείτε να διαβάσετε επίσης στο πολύ καλό αφιέρωμα του Νίκου Δελημπαλταδάκη στον ιστοχώρο του Αθηναϊκού Ομίλου Μπριτζ, από όπου και η φωτογραφία.)


Ο Μισέλ Έιντι για το Βαγγέλη Νάρτη

Γνώρισα τον Βαγγέλη το 1975. Ήρθα στην Ελλάδα την πρώτη φόρα για 6 μήνες το 1975 για σπουδές, γιατί είχε ξεσπάσει πόλεμος στo Λίβανο. Μετά ξαναήρθα το 1982 και παραμένω εδώ έως σήμερα. Το ’75 –ήμουνα 19 χρόνων- σπούδαζα στο Deere και ο Βαγγέλης ήταν καθηγητής μου στο marketing. Είδα το Βαγγέλη στο club και ο φίλος μου ο Χνάρης μου είπε «προσπάθησε να γίνεται φίλοι για να σου βάλει καλούς βαθμούς» και αυτό ήθελα, να γίνουμε φίλοι, να παίζουμε μπριτζ για να εξασφαλίσω καλούς βαθμούς

Εσύ έπαιζες ήδη bridge;

Ναι, πολύ καλά! Τότε έπαιζα με την Εθνική ομάδα του Λιβάνου.

Από ποια ηλικία Μισέλ;

Από τα 13, αλλά η εμφάνισή μου δεν ήταν καθόλου… bridge! Εντάξει, ήμουνα αδύνατος, αλλά το μούσι μου ήτανε κάπως έτσι… δεν ήμουν καθόλου σαν καλός bridge-man! Με είδε, λοιπόν και μου είπε: «Σε είδα στο club… θέλεις να παίξουμε;» Αρχίσαμε λοιπόν να παίζουμε και γίναμε φίλοι, πολύ καλοί φίλοι. Του κατέστρεψα τη ζωή, γιατί κάθε μέρα μετά το bridge, που ήταν στην Ακαδημία κάτω, γύρω στις 12.30 πηγαίναμε στο Ρουα-Ματ και παίζαμε διάφορα παιγνίδια μέχρι τις 6.00-7.00 το πρωί, κάθε μέρα. Αυτός μετά πήγαινε στο κολλέγιο, εγώ πήγαινα για ύπνο…

Θυμάμαι κάποια φορά σε ένα διαγώνισμα, υπήρχε ένα ερώτημα για το ποιος είναι ο ρόλος του μεσάζοντα. Αυτό ήταν το τελικό διαγώνισμα. Αλλά τότε έβαλα εγώ στον Βαγγέλη ένα πρόβλημα για να λύσει. Και του λέω: «αν το λύσεις σε 10 λεπτά, εγώ δεν θα περάσω το μάθημά σου. Αν σου πάρει 1 ή 2 ώρες να το λύσεις, θα μου βάλεις βαθμό D. Αν σου πάρει μία μέρα, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να το λύσεις, θα μου βάλεις καλό βαθμό». Ακόμα το έχω αυτό το πρόβλημα, ήταν ένα συμβόλαιο 6 κούπες. Και άρχισε να γράφει… Και τότε του λέω: «Βαγγέλη, τι είναι αυτό; Με ρωτάς για marketing, εμείς έχουμε πόλεμο στο Λίβανο, δεν αν θα ζούμε αύριο ή αν θα πεθάνουμε… Νομίζεις ότι ενδιαφέρομαι για τον μεσάζοντα; Για την οικονομία; Η ζωή είναι γεμάτη κακουχίες και διάφορα τέτοια… Είχα λοιπόν, τελειώσει το διαγώνισμα. Εγώ έπαιζα, αλλά ο Βαγγέλης ήταν σοβαρός καθηγητής… Εντυπωσιάστηκε, όμως από την απάντηση στο πρόβλημα και μου έβαλε C. Ήτανε καλό για το βαθμό μου! Γίναμε πολύ καλοί φίλοι!

(Χτύπησε το κινητό του Μισέλ. Συνομιλία με κάποια κοπέλα, με το όνομα Ζίφκα)

Η Ζίφκα, ειρήσθω εν παρωδό, ήταν η νοσοκόμα που τον περιποιόταν τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του. Είναι από την Τσεχοσλοβακία. Έμενε στο σπίτι του. Δεν ξέρω αν είχαν ερωτική σχέση, αλλά εκείνη τον φρόντιζε σαν μωρό.

Ο Βαγγέλης ήταν, νομίζω, ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Δεν ήταν καλός μόνο ως καθηγητής, αλλά γνώριζε πολλά και τη μουσική, από Τζέθρο Ταλ και Λεντ Ζέπελιν, μέχρι Μπετόβεν και Μπαχ, αλλά και ελληνική μουσική και όπερα. Ήταν πολύ καλός στη φιλοσοφία. Ήταν εξαιρετικός στους ηλεκτρικούς υπολογιστές, ήταν εκείνος που σχεδίασε το πρώτο πρόγραμμα για μηχανοργάνωση της εταιρείας καυσίμων Έσο, το 1975. Έπιαναν επίσης πολύ τα χέρια του, έφτιαχνε πολλά προγράμματα μέσα στο σπίτι. Τα πάντα! Ήταν, όμως και πολύ καλός αθλητής! Πρωταθλητής στο τένις, πρωταθλητής στο πινγκ-πονγκ, πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα, έδινε μαθήματα ιστιοπλοΐας. Όταν ήταν στην Αμερική και σπούδαζε ζούσε από τα μαθήματα ιστιοπλοΐας που παρέδιδε. Ήταν πολυτάλαντος! Ακόμα και στο φαγητό!

Ο πατέρας του ήταν μορφωτικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στην Τσεχοσλοβακία. Εκεί γεννήθηκε ο Βαγγέλης. Η μητέρα του ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι ο πατέρας του δεν ήτανε Έλληνας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των διωγμών που έκανε ο Χίτλερ τότε. Αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Τσεχοσλοβακία και ήρθαν εδώ.

Οι δυο μας γίναμε πολύ καλοί φίλοι, αρχικά λόγω bridge. Μετά με πάντρεψε και γίναμε και κουμπάροι. Κάναμε πολλά ταξίδια μαζί. Τον πήρα μαζί μου στο Λίβανο και παντού. Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω συναντήσει τόσο ανεξάρτητο άνθρωπο.
Το 78 όταν πήγαμε στο φεστιβάλ Κρήτης είδα ένα μαύρο σημάδι στο πόδι του. Μετά από λίγο καιρό μου στέλνει ένα γράμμα, όπου μου έλεγε ότι έχει χάσει βάρος (έτσι μου ανακοίνωσε ότι του είχαν κόψει το ένα πόδι)

Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος! Υπέμενε πολύ τον πόνο!

Κάποτε τον επισκέφτηκα μαζί με έναν φίλο μου μοναχό, ο οποίος όταν φύγαμε μου είπε «αυτός είναι άγιος, αν πονούσα όσο ο Βαγγέλης δε θα μπορούσα να το αντέξω»

Πήγαμε πολλά ταξίδια μαζί Βηρυτό, Δαμασκό, Αίγυπτο. Και στο καζίνο πολλές φορές! Ήταν άνθρωπος με πολύ πάθος! Ήταν και πολύ γοητευτικός. Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του! Όλοι γοητεύονταν από την παρουσία του! Αγαπούσε πολύ τη ζωή. Απολάμβανε ό, τι και να έκανε: να παίζει bridge, να βλέπει μια ταινία, οτιδήποτε! Εκτιμούσε πάρα πολύ την ίδια τη ζωή. Την ευχαριστιόταν…

Με τα χρόνια και λόγω των φαρμάκων συρρικνωνόταν… Στο τέλος της ζωής του έκανε 12 ενέσεις μορφίνης καθημερινά, προκειμένου να αντέξει τον πόνο! Δεν είχε εμπιστοσύνη στους γιατρούς, γιατί ο πρώτος γιατρός του είπε ότι έπρεπε να κόψει το ένα πόδι, που ήταν λάθος. Θα μπορούσε να το σώσει. Έτσι, από τότε δεν εμπιστευόταν τους γιατρούς. Από το club πολλοί λίγοι τον επισκέπτονταν όταν ήταν άρρωστος.

Ήταν πολύ χαρισματικός άνθρωπος και φανταστικός καθηγητής. Μέχρι το τέλος της ζωής του πήγαινε για να διδάξει! Οι μαθητές του τον αγαπούσαν πάρα πολύ!

Πότε έπαιξε για τελευταία φορά;

Το 2000 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αλλά μετά πονούσε πολύ και παρέμενε σπίτι. Και έλεγε: «Τι θέλει άλλο από μένα ο Θεός; Υποφέρω. Γιατί εγώ;»

Ο Βαγγέλης ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κάναμε μαζί το τουρνουά το 1996 στην Κέρκυρα. Όλη την οργάνωση την έκανε ο Βαγγέλης που ήταν στο αναπηρικό καροτσάκι. Έκανε επίσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ρόδο.

Επίσης, είχε αρχίσει να γράφει ένα βιβλίο για τα απλά πράγματα της ζωής (π.χ. γιατί γελάνε οι άνθρωποι), το οποίο δεν τελείωσε ποτέ. Ήταν ένα καταπληκτικό μυαλό.


H Φωφώ Αμαραντίνη για το Βαγγέλη Νάρτη

Μου ζήτησαν να γράψω για το Βαγγέλη. Όσα πολλά κι αν γράψω ή πω για το Βαγγέλη, θα είναι λίγα.

Όπως όλοι, είχα μείνει κατάπληκτη -αισθανόμουν δέος- με το σθένος και την αξιοπρέπεια με τα οποία αντιμετώπιζε την κατάσταση της υγείας του. Και μόνο γι’ αυτό, άξιζε το σεβασμό μας.

Όταν ήμουν στην Ομοσπονδία και ήταν Πρόεδρος, η συνεργασία μας γινόταν πάντα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης. Και αγάπης εκ μέρους μου γιατί τον γνώριζα πολλά χρόνια.

Ο Βαγγέλης δεν ήταν μόνο ένας άνθρωπος με εξαιρετικό δείκτη ευφυΐας, δεν ήταν μόνο ένας άνθρωπος με καταπληκτικές ικανότητες –το μαρτυρεί και η άρτια διοργάνωση στην Ολυμπιάδα Μπριτζ της Ρόδου και στο Διεθνές Φεστιβάλ στην Κέρκυρα, δεν ήταν μόνο ένας άνθρωπος με άψογους τρόπους. Ήταν ένας καλός άνθρωπος.

Προσωπικά, του χρωστάω πολλά.

Με στήριξε, με φρόντισε όπως ένας πολύ καλός φίλος και του είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό.

Ήταν τιμή για τον καθένα από μας να είμαστε φίλοι του. Γινόμαστε όλοι πιο φτωχοί όταν φεύγουν άνθρωποι σαν το Βαγγέλη.

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ Βαγγέλη, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.


Η Άννυ Καραμανλή για το Βαγγέλη Νάρτη

Τον γνώρισα όταν άρχισα μπριτζ το σωτήριον έτος 1982. Χαρισματικό άτομο, ενθουσιώδης με ότι ασχολιόταν και οσφραινόταν τους έχοντες ταλέντο νέους από μακριά. Κατά ένα περίεργο τρόπο δεν υπολόγιζε καθόλου την κατάσταση του σαρκίου του, λες και είχε βαλθεί να το περάσει από τις πιο ακραίες δοκιμασίες. Ενώ ήταν φανερό ότι απολάμβανε τη ζωή, δεν έκανε καμιά προσπάθεια να διατηρηθεί σ' αυτήν. Έπαιζε για πολλά χρόνια κρυφτούλι με τον θάνατο, τον ξεγέλασε πάμπολλες φορές και μετά από κάθε περιπέτεια, παρόλο τον πόνο που πέρναγε, στα μάτια του σπίθιζε μια λάμψη ικανοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αν τύχαινε να συγκρουστείς μαζί του, δεν υπήρχε περίπτωση να τσακωθείς.
Ένα πράγμα σίγουρα δεν θα μπορέσουν να του συγχωρήσουν όσοι τον γνώρισαν: Δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τον χαμό του.


Ο Δημήτρης Μπάλλας για το Νάρτη
Για τον Νάρτη, εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητος, όπου και να βρισκόταν.
Είχε ισχυρή προσωπικότητα και ήταν ιδιαίτερα έξυπνος.
Παρά το γεγονός ότι ήταν καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, ξεχύλιζε από ενέργεια.
Στα μείον, το ότι έκανε τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε σχεδόν τρεις ώρες οδηγώντας το αυτοκίνητο του.

Wednesday, July 22, 2009

Η σύμβαση Namyats

Η σύμβαση NAMYATS χρησιμοποιείται προκειμένου να διαφοροποιήσουμε ένα χέρι μπαράζ σε μαζέρ που ανοίγει 4♥/♠, από ένα καλύτερο χέρι με 8 έως 81/2 μπάζες με εξωτερική αξία.

Αν λοιπόν χρησιμοποιούμε τη σύμβαση NAMYATS ανοίγουμε 4♣/♦ για να δείξουμε χέρια με 8 έως 81/2 μπάζες στις κούπες ή τις πίκες αντιστοίχως, ενώ κρατάμε τα ανοίγματα 4♥/♠ για μπαράζ.


Για παράδειγμα ανοίγουμε 4♥ με αυτό το χέρι:
♠4
♥AQJ98643
♦75
♣93

και 4♣ με αυτό:
♠4
♥AKQJ9864
♦7
♣AJ3

Μία από τις συνέχειες που προτείνεται είναι η αγορά από τoν απαντώντα του χρώματος να είναι για να παιχτούν, η αγορά του επόμενου χρώματος είναι για να αγοράσει ο ανοίξας στο επίπεδο 4 το μαζέρ του (για πάσο ή συνέχεια ερώτηση άσων, que bid, κ.λ.π.)
Αγορά από τον απαντώντα χρώματος μεγαλύτερου από αυτό που υποννοεί ο ανοίξας είναι asking bid

Η σύμβαση αυτή επινοήθηκε από τον Sam Stayman, όχι με αυτή τη μορφή, αλλά με την ακριβώς αντίθετη (4♣/♦ μπαράζ). Όταν είπε την ιδέα στους φίλους του, του πρότειναν να εφαρμόσει το αντίθετο, πράγμα που δέχτηκε αμέσως. Η ονομασία Namyats λοιπόν είναι το όνομα τού εμνευστή της διαβασμένο ανάποδα.

Πηγές: Max Hardy "Two over One - Game Force"
bridgeguys.com

Saturday, July 18, 2009

Οι Γάλλοι πρωταθλητές Ευρώπης στο under 26


Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα τρία πρωταθλήματα Νέων στο Brasov της Ρουμανίας. Στο under 26 πρώτη η ομάδα της Γαλλίας (φωτογραφία) και ακολούθησαν Ισραλ και Νορβηγία, ενώ στο under 21 Πολωνία Ισραήλ και Γαλλία οι τρεις πρώτες ομάδες. Στο girl under 26 που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, Πολωνία, Γαλλία και Ολλανδία στις τρεις πρώτες θέσεις.
Η Ελλάδα συμμετείχε στο under 26 με Κοντομήτρο, Δοξιάδη, Βρούστη, Σοφιό, Αναστασάτο και Δαρκαδάκη και αρχηγό το Νίκο Δελημπαλταδάκη και κατέληξε στη 18 θέση.

Friday, July 10, 2009

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, αποτελέσματα

Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να βλέπετε τα τρέχοντα αποτελέσματα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου
Ελλάδα-Νορβηγία* 8-22 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα* - Πολωνία 18-12 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Σοφιός)
Ελλάδα - Αγγλία* 19-11 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Σοφιός)

Σάββατο, 11 Ιουλίου
Ελλάδα* - Λετονία 9-21 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Σοφιός)
Ελλάδα - Ρουμανία 10-20 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Σοφιός)
Ελλάδα - Ρωσία* 14-16 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)


Κυριακή, 12 Ιουλίου
Ελλάδα - Ουγγαρία* 13-17 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα - Ιταλία 4-25 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Αναστασάτος-Σοφιός)


Δευτέρα, 13 Ιουλίου
Ελλάδα - Αυστρία* 5-25 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα - Ισραήλ 15-15 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα - Ολλανδία 19-11 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)


Τρίτη, 14 Ιουλίου
Ελλάδα - Αυστρία* 13-17 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα - Βουλγαρία 14-16 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα - Δανία* 8-22 (Κοντομήτρος-Βρούστης, Δοξιάδης-Δαρκαδάκης)


Τετάρτη, 15 Ιουλίου
Ελλάδα - Βέλγιο 16-14 (Βρούστης-Δοξιάδης, -Αναστασάτος-Σοφιός)
Ελλάδα - Γαλλία* 15-15 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Σοφιός-Δαρκαδάκης)
Ελλάδα - Κροατία 20-10 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)


Πέμπτη, 16 Ιουλίου
Ελλάδα - Τσεχία* 20-10 (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)
Bye8

Παρασκευή, 17 Ιουλίου
Ελλάδα - Φινλανδία* 16-14 (Κοντομήτρος-Δαρκαδάκης, Βρούστης-Δοξιάδης)
Ελλάδα - Ιρλανδία 25-2 (Κοντομήτρος-Αναστασάτος, Βρούστης-Δοξιάδης)Ελλάδα - Τουρκία 17-13( (Κοντομήτρος-Δοξιάδης, Βρούστης-Δαρκαδάκης)


Σάββατο, 18 Ιουλίου
Ελλάδα - Σουηδία* 13-17 (Κοντομήτρος-Δαρκαδάκης, Βρούστης-Δοξιάδης)



Η κατάταξη των ομάδων μέχρι αυτή τη στιγμή (18 Ιουλίου, 15:20):

Final Rankings
Rank Team VPs
1 France 427
2 Israel 418
3 Norway 414
4 Netherlands 382
5 Italy 379
6 Germany 373
7 Sweden 372
8 Russia 364.5
9 Poland 362
10 Austria 349
11 Romania 347

Bulgaria 347
13 Czech Republic 345
14 Denmark 337
15 England 334
16 Latvia 333
17 Hungary 332
18 Greece 329
19 Croatia 312
20 Finland 307
21 Turkey 304
22 Belgium 261
23 Ireland 200

Thursday, July 9, 2009

Ρουμανία, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπριτζ Νέων

Άρχισε σήμερα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη Brasov της Ρουμανίας. Η Ελλάδα συμμετέχει στο under 26-open με εξαμελή ομάδα: Κώστας Κοντομήτρος, Ντίνος Δοξιάδης, Βασίλης Βρούστης, Μιχάλης Σοφιός, Θάνος Δαρκαδάκης, Άρης Αναστασάτος. Ουσιαστικά η ομάδα αποτελείται από ένα σταθερό ζευγάρι (Κοντομήτρος, Δοξιάδης) και τρία ακόμη που σχηματίζονται με σταθερό το Βρούστη.
Αρχηγός της ομάδας είναι ο Νίκος Δελημπαλταδάκης

Είκοσι τρεις ομάδες συμμετέχουν συνολικά και ο αγώνας θα είναι round robin.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπριτζ Νέων θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Ιουλίου.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν γίνει δύο αγώνες. Η ομάδα μας έχασε 22-8 από τη Νορβηγία και κέρδισε 18-12 την Πολωνία.

Wednesday, July 8, 2009

Ο Mollo σε μεγάλα κέφια

Από το βιβλίο του Victor Mollo "You need never lose at Bridge"

Από τις πιο γνωστές διανομές του Mollo αυτή στην οποία θα αναφερθούμε σήμερα. Με τα ίδια φύλλα, στο ένα δωμάτιο παίζονται 6 κοντρέ συν μία και στο άλλο 1 κοντρέ μείον μία.
Δείτε τη διανομή:



ΑKQJ9



8765



-



A432



Ν

10432


8765
- W
E AKQJqo
A765432
-
76


Q1098


S



-



9432



KQJ1098



KJ5


Ο Rabbit, που σπάνια κάνει κλειδιά και μάλιστα στην πρώτη θέση, αποφασίζει να δώσει ένα γερό μάθημα στον Hog και ανοίγει 1 το σικάν του. Η αγορά εξελίσσεται με τρόπο που ο Rabbit δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την σταματήσει...

South West North East
Rabbit S.B. Hog W.W.
1 pass 3 pass
3 pass 4! pass
5 pass 6 db
pass pass rdb pass
pass pass


Αντάμ πίκα, ακολουθούν τρεις ακόμη γύροι πίκα, σπαθί στο Βαλέ και ruffing finesse ...6 rdb, μία άνω.

Στο μέσα τραπέζι, η αγορά εξελίχτηκε πιο φυσιολογικά:


South West North East
Papa Toucan Karapet Colin
1 pass 1 db
pass pass! pass

Το πάσο δεν είναι ότι καλύτερο αλλά ο Toucan δε βρίσκει τι άλλο να πει.
O Colin ξεκίνησε με τις 4 τοπ κούπες του, στις οποίες ο Toucan ξελίμαρε 2 σπαθιά και ένα καρό. Γύρισε σπαθί το οποίο κόπηκε και επιστροφή μικρό καρό. Περισσότερο από βέβαιος ο Karapet, ότι ο Toucan έχει 6 πίκες (έχει δείξει έντεκα φύλλα στις πίκες και στα καρά) αρνείται να κόψει. Έπαθε ένα μικρό σοκ όταν διαπίστωσε ότι ο Colin δεν είχε καρό, ο οποίος έκοψε και έδωσε άλλη μία τσάκα σπαθί στον Toucan για να ολοκληρωθεί η καταστροφή.

Monday, July 6, 2009

Καλό αλλά λίγο


Το τουρνουά ζεύγών στην όπεν και στο 1-9 ολοκληρώθηκε στο εκδρομικό του ΟΑΜ/ΛΕ. Καλό αλλά λίγο για όσους μείναμε μόνο το Σαββατοκύριακο. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι παίζαμε μέσα, κατά τα άλλα ήταν μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση. Τα διάφορά μικρά και μεγάλα παιδάκια ξεσάλωναν κατά τη διάρκεια τη ημέρας στην πισίνα του ξενοδοχείου και, κατά τα γνωστά, μετά τα τουρνουά ακολουθούσε ανακατανομή του εισοδήματος προς όφελος των συμπαθών τάξεων των ιδιοκτητών εστιατορίων και μπαρ.

Από αγωνιστικής πλευράς, Κορώνη - Βιρβιδάκης στην όπεν, Βρεττού Μπάμπου στην 1-9. Εντυπωσιακή η παρουσία των "κοριτσιών από την Πάτρα" στην όπεν και των νέων παικτών Σάντη-Στραϊτούρη (φωτογραφίες) στην 1-9 που πήραν τις δεύτερες θέσεις και στα δύο τουρνουά.

Αναλυτικά τα αποτέσματα:
Οι πρώτοι 8 της όπεν:
1 Κορώνη - Βιρβιδάκης 60,07
2 Νίκα - Λιανού 56,27
3 Οικονόπουλος - Βεϊνόγλου 56,27
4 Κυριακίδου - Μαμιδάκη 55,51
5 Μιχαλάκου - Διαμαντίδης 54,75
6 Τσιρίκου - Παπυράκη 54,56
7 Τριανταφύλλης - Τριανταφύλλη 54,56
8 Πανόπουλος - Σαρλής 54,37

Οι πρώτοι 8 της 1-9:
1 Βρεττού - Μπάμπου 57,94
2 Σάντη - Σαϊτούρης 57,52
3 Μουλάκη - Ιωαννίδου 53,65
4 Καλφαρέτος - Καραγιάννης 52,86
5 Θειακάκης - Δεμέστιχα 52,42
6 Οκονόμου - Σίμου 52,27
7 Σπάχος - Σπάχου 51,94
8 Φικιώρη - Παπαμάργαρης 51,57

Από αύριο ξεκινάει το τριήμερο ομάδων, ενώ σήμερα υπάρχει ανεξάρτητη ημερίδα.

Thursday, July 2, 2009

Board - Dealer - Vulnerability


Προσπαθώντας να θυμηθώ τι έγινε στη διανομή 15 που περιγράφεται στο προηγούμενο άρθρο, χρειάστηκε να βρω vulnerability και dealer. Στη wilipedia υπάρχει ο πίνακας που αποτελεί το μοτίβο των 16 διανομών και τον αναδημοσιεύω:

Board Dealer Vul. Board Dealer Vul. Board Dealer Vul. Board Dealer Vul.
1 N None 5 N N-S 9 N E-W 13 N All
2 E N-S 6 E E-W 10 E All 14 E None
3 S E-W 7 S All 11 S None 15 S N-S
4 W All 8 W None 12 W N-S 16 W E-W

Μετά θυμήθηκα ότι η Καλιακμάνη μου είχε δώσει ένα σκονάκι . "Έφαγα τον κόσμο" και το βρήκα. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να θυμάται κανείς είναι ότι η διανομή 1 ξεκινάει με dealer το Νorth και τη λέξη ONEB (όπου Ο=0, Ν=Ν-S, E=E-W, B=Both)
Το NESW, επαναλαμβάνεται κάθε 4 διανομές και δείχνει τον dealer. Όσο για τη vulnerability το... ποιηματάκι είναι ONEB-ΝΕΒΟ-ΕΒΟΝ-ΒΟΝΕ (κάθε φορά ξεκινάει ο δεύτερος της προηγούμενης τετράδας)

Wednesday, July 1, 2009

κάτι ακόμη

Η διανομή που περιγράφεται στο προηγούμενο άρθρο, αναφέρεται στο τελευταίο buletin οπως με ενημέρωσε ο Αλέκος Αθανασιάδης. Σύμφωνα με το buletin, πάιζονται 6 κούπες, όπως και να 'χει μπείτε να τη δείτε.
ty alati

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ