Sunday, March 29, 2009

Convention, 1minor-2nt

Από το Δημήτρη Ναθαναήλ
Η αγορά
1 / - 2ΝΤ είναι forcing και μπορεί να "κρύβει" τετράφυλλο (ή και δύο τετράφυλλα) μαζέρ. Ο ανοίξας τώρα, με ένα χέρι που προτιμάει να παίξει ΝΤ (όχι δίφυλλο, νταμοβαλέδες) αγοράζει 3ΝΤ. Διαφορετικά αγοράζει:
α) 3 που υπόσχεται 4φ και ζητάει από τον απαντώντα να του δώσει φιτ
β) 3 που υπόσχεται 4φ και ζητάει από τον απαντώντα να του δώσει φιτ.
γ) 3 που δείχνει είτε και τα δύο μαζέρ τετράφυλλα, είτε ή σόλο σε ένα από τα δύο μαζέρ
Ο απαντών τώρα, στα 3, αγοράζει 3 ρελέ και ο ανοίξας αγοράζει 3ΝΤ με δύο τετράφυλλα μαζέρ, 3 με σόλο πίκα, 3 με σόλο κούπα.
δ) 3 που δείχνει semisolid το μινέρ που άνοιξε και ενδιαφέρον για slam στο μινέρ, ή θεωρεί ότι μπορεί να είναι καλύτερο συμβόλαιο η μανς στο μινέρ.
Το πλεονέκτημα αυτής της σύμβασης είναι ότι μας επιτρέπει να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο, χωρίς να δίνουμε όλες τις πληροφορίες στους αντιπάλους, ενώ εμείς έχουμε ανταλλάξει τις χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε το συμβόλαιο που θα παίξει η αίθουσα, από το σωστό όμως χέρι.

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ