Monday, May 17, 2010

...και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία

Πράγματι, το άρθρο για τις ομάδες τής Ανθοκομικής γράφτηκε πολύ στο πόδι, γι' αυτό και το "πέρισυ" αντί για "πέρυσι". Όσο για τη γενική πληθυντικού της μετοχής αορίστου του ρήματος συμμετέχω, οφείλω να ομολογήσω ότι, και τώρα που μιλάμε, δεν την γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ποιοι είναι αυτοί που στο blog τους επεσήμαναν τα λάθη μου και λέω να το γράψω για να τους μάθετε κι εσείς, όσοι δεν τους γνωρίζετε, ή όσοι το υποψιάζεστε τόσον καιρό αλλά δεν είστε και σίγουροι.

Το blog thetis λοιπόν ανήκει στη (φωτογραφία). Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα για ότι έχει γραφτεί για μένα στο blog τους, άλλωστε κάποια από αυτά είναι μεγάλες αλήθειες.
Μεγάλη αλήθεια είναι ότι κάνω ορθογραφικά και άλλου είδους λάθη στο blog μου. Ευχαριστώ όσους μου τα επισημαίνουν και τα διορθώνω.
Μεγάλη αλήθεια είναι ότι είμαι κοντή (για Ελληνίδα δηλαδή, αν είχα γεννηθεί στο Βιετνάμ, μια χαρά θα ήμουνα)
Μεγάλη αλήθεια ότι η σύμβαση Cappelletti δεν είναι δική μου, αν ήταν θα είχε το όνομά μου
Μεγάλη αλήθεια ότι, παρά το γεγονός ότι έχει το όνομά μου, δεν έχω την παραμικρή σχέση με τη γνωστή αλλαντοβιομηχανία (αν είχα, τολμώ να υποθέσω ότι θα μου έκαναν τεμενάδες οι συγκεκριμένοι τύποι)

Για την κακογουστιά τους και την παντελή έλλειψη χιούμορ, απλώς λυπάμαι για αυτούς.

Για την άποψη που έχουν για τα μέλη του ΔΣ του ΑΟΜ και για κάποια από τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΜ δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα στο να την εκφράζουν.

Με ενοχλούσε μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, ότι δημοσίευαν αυτές τις απόψεις ανώνυμα. Δε γνωρίζω ποια είναι η politically correct έκφραση για αυτού του είδους τη συμπεριφορά, ξέρω ότι παλιά το λέγανε "ανανδρία".

Με ενοχλεί που συκοφαντούν ανθρώπους του χώρου και δεν τιμωρούνται γιατί τα αρμόδια όργανα δεν ξέρουν ποιους να τιμωρήσουν.

Από δω και πέρα τελείωσε αυτό το αστειάκι.

Το blog thetis ανήκει στη Για όσους δεν τους γνωρίζουν, η Χριστίνα Συρ/λου κάνει μαθήματα στον ΟΠΑΦ και στον ΑΟΜΨ, (παλιότερα στον ΑΟΜ). Είναι από το Φεβρουάριο, μέλος του ΟΠΑΦ (μετεγγραφή από ΑΟΜ)
Ο Τάσος Φαρ. παίζει συχνά - πυκνά, συνήθως σε ημερίδες 1-9. Είναι μέλος του ΑΟΜΨ (μετεγγραφή από ΑΟΜ)

Για όλα τα παραπάνω, έχω αποδείξεις. Στη διάθεσή όποιου μου τις ζητήσει.

Σημ. Οποιοδήποτε σχόλιο για τη συγκεκριμένη ανάρτηση θα δημοσιευτεί μόνο εάν είναι επώνυμο.

8 comments:

  1. Βασιλική Νίκα,

    Δυστυχώς έχεις κάνει ένα μεγάλο ατόπημα.
    Καταλαβαίνω γιατί τα κάνεις όλα αυτά. Έχω την άποψή μου αλλά δεν είναι της παρούσης.

    Η ζωή είναι δική σου, μπορείς να τη διαχειριστείς όπως θέλεις. Δεν μπορείς όμως να κάνεις πειράματα με τις ζωές των άλλων. Και εξηγούμαι:

    Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να δημοσιεύσεις τη φωτογραφία μου με τη Χριστίνα;
    Ποιός σου είπε ότι πρέπει η 12ετής κόρη μου, όταν ψάξει στο internet για να δει τι γράφει για τον πατέρα της, να πέσει πάνω στο άρθρο σου και στη συγκεκριμένη φωτογραφία;

    Πολλές φορές τα παιδιά, για παιχνίδι ψάχνουν στο internet να βρουν αν γράφει κάτι για τον πατέρα τους, τη μητέρα τους τον αδελφό τους, τους φίλους τους κλπ.
    Αν βάλεις "Τάσος Φαραντάτος" στο google θα σε βγάλει κατ' ευθείαν στο άρθρο σου. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η κόρη μου, που μένει με τη μητέρα της, να μάθει ότι έχω σχέση με άλλη γυναίκα;
    Επειδή έτσι αποφάσισες εσύ;

    Μέσα από το τελευταίο άρθρο σου με τίτλο "και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία" έχεις υποπέσει στα παρακάτω σοβαρά σφάλματα:

    α. Αναφέρεσαι σε μένα αποκαλώντας με άνανδρο, κακόγουστο και συκοφάντη. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η άποψή σου για μένα. Το πρόβλημα είναι ότι με εξυβρίζεις δημοσίως.

    β. Δημοσιεύεις φωτογραφία μου με τη Χριστίνα.

    Επειδή, σύμφωνα με τή νομοθεσία, τα αδικήματα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης διώκονται κατ' έγκληση, απαιτείται προηγουμένως-πριν την καταφυγή σε ένδικα μέσα- η προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς εξωδίκως.

    Γι' αυτό σε καλώ να αποσύρεις το άρθρο αυτό, που περιέχει υβριστικές εκφράσεις εναντίον μου και να μην εμφανίσεις ποτέ φωτογραφία μου χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

    Επίσης σου εφιστώ την προσοχή και σε καθιστώ υπεύθυνη σε περίπτωση, που η ανήλικη κόρη μου λάβει γνώση του άρθρου ή δει τη φωτογραφία που δημοσιεύεις και προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα στις μεταξύ μας σχέσεις.

    Μπορείς να κρατήσεις τις απόψεις σου για τον εαυτό σου τόσο σχετικά με το bridgethetis, όσο και για μένα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

    Όμως αν ψάξεις στο internet, βάζοντας κάποιο ονοματεπώνυμο ανθρώπου , που θεωρείς ότι υβρίζεται από αυτό το blog, ποτέ δεν θα σε δρομολογήσει στο www.bridgethetis.blogspot.com

    Εσύ όμως πάνω στην ένταση και στη βιασύνη σου έχεις κάνει μεγάλο ατόπημα.

    Απαιτώ λοιπόν άμεση απόσυρση του άρθρου αυτού.

    Δεν θα ευθύνομαι για μελλοντικές συνέπειες.

    Αναστάσιος ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΣ

    ΥΓ. Δεν ξέρω αν εσύ συνηθίζεις να κάνεις τεμενάδες σε πλούσιους αλλαντοβιομήχανους, αλλά και να ήθελα να το κάνω δεν μου το επιτρέπουν οι οσφυϊκοί σπόνδυλοί μου. Δεν μπορώ να σκύψω σε κανέναν και για κανένα λόγο επειδή με πονάει η μέση μου. Γι΄αυτό μην κρίνεις εξ΄ιδίων τα αλλότρια.

    ReplyDelete
  2. Να υποθέσω ότι το παραπάνω σχόλιο το έστειλες για δημοσίευση, διαφορετικά θα έστελνες mail. Αν έκανες λάθος, ή δεν ήθελες να το δεις δημοσιευμένο, πες μου να το αποσύρω, γιατί μόνο από το σχόλιο σου προκύπτει ότι έχεις σχέση με τη Χριστίνα όχι από την ανάρτησή μου. Όσο για τη φωτογραφία να σου θυμίσω ότι πόζαρες για να την τραβήξω με σκοπό να τη δημοσιεύσω με οποιαδήποτε ευκαιρία* στις 19 Ιουλίου στα εντευκτήρια του ΑΟΑΦ.
    Οτιδήποτε άλλο σχετικό με το θέμα, θα σε παρακαλούσα να το δημοσίευες στο blog σου.
    * Να η ευκαιρία

    ReplyDelete
  3. Μπράβο Βασιλική, συγχαρητήρια.
    Ύψωσες το ανάστημά σου σε δυσθεώρητα ύψη και μάλιστα τόσο, ώστε ξεπέρασες όλους τους Έλληνες μπριτζαδόρους.
    Έβαλες ένα τέρμα στην περίοδο σιωπής των θιγομένων από το μπλογκ του γνωστού ντουέτου. Οι μέχρι χτες ανώνυμοι μπλόγκερς είχαν αποθρασυνθεί λόγω αυτής της σιωπής, την οποία είχαν εκλάβει ως αδυναμία.
    Θα ήθελα εδώ να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ένας από τους άμεσα θιγόμενους από το εν λόγω μπλογκ, δεδομένου ότι συχνά-πυκνά με στόλιζαν με χαρακτηρισμούς και παρατσούκλια.
    Συμφωνώ με κάθε μία παράγραφο του άρθρου σου, και θα ήθελα και εγώ να ρίξω το λιθαράκι μου στον αρμακά που σχηματίστηκε από σένα με αυτό σου το άρθρο.
    1. Ερωτώ τους κ.κ. μπλόγκερς: Κύριε Φαραντάτο και κυρία Συρακοπούλου μόνο εσείς έχετε ευαίσθητα και ανήσυχα παιδιά; Ο πολλαπλά θιγόμενος από το μπλογκ σας κ. Μπομπολάκης δεν έχει κόρη; Η κόρη του νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνει από παρατσούκλια και υπονοούμενα που προσβάλλουν τον πατέρα της; Και εν πάση περιπτώσει, όποιον δεν έχει μικρά παιδιά, μπορεί κανείς να τον βρίζει ελεύθερα;
    2. Εσείς κύριε Φαραντάτο και κυρία Συρακοπούλου δεν κάνατε μοντάζ της φωτογραφίας μου, παρουσιάζοντάς με μέ γελοία στολή ναυτικού στις 8 Φεβρουαρίου 2010; Ποιος σας είχε δώσει το δικαίωμα να παραποιείτε την φωτογραφία μου και να την δημοσιεύετε;
    Συνεχίζεται.....

    ReplyDelete
  4. Mμμ, ρε Vas ήξερα πως δεν ξέρεις bridge αλλά ούτε και γραμματική ούτε και συντακτικό???
    Αυτό πάει πολύ...
    Παρόλα αυτά σε διαβάζουν πολύ περισσότεροι λέω χωρίς πολλά παράπονα (εκτός από κάποιους μύστες).
    Μικρή το δέμας (ευτυχώς απέχει μακράν από να την καλέσουμε μικρούλα), Μεγάλη δε σε ανδρεία (sic). Δεν αφήνουμε τις...
    Ρε παιδιά μ' αυτά και μ' αυτά κανένα πρόβλημα Bridge ή και του Bridge ή κανένα ευτράπελο θα πούμε?
    Θα το βάλω εδώ.
    Συνεχίζεται στην ανάρτηση...
    Αντώνης Μωυσίδης

    ReplyDelete
  5. Έμαθα πρόσφατα ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΟΜ κάλεσε σε απολογία τη Βασιλική Νίκα, επειδή ΤΟΛΜΗΣΕ και κατονόμασε σαν δημιουργούς του blog bridgethetis αυτούς που όλη η μπριτζιστική κοινότητα θεωρεί ότι είναι στην πραγματικότητα. Θεωρώ την απόφαση αδιανόητη. Θεωρώ επίσης εξοργιστικό κάποιοι, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, να καταφέρονται με τον πιο μικρόψυχο και προσβλητικό τρόπο εναντίον όσων τους μπαίνουν στη μύτη. Συντάσσομαι με την άποψη της Βασιλικής. Αποδείξεις δεν έχω αλλά οι ενδείξεις περισσεύουν. Μια και το πράγμα χόντρυνε, νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να παίρνουμε θέση επώνυμα.
    Δημοσθένης Διονυσόπουλος

    ReplyDelete
  6. Η Βάσω έχει την πλήρη συμπαράσταση μου. Ο Δήμος που πρώτος από όλους μας ευαισθητοποιήθηκε και πήρε θέση έχει το θαυμασμό μου. Σε ένα χώρο όπου η υποκρισία και η δειλία περισσεύουν είναι σπουδαίο να βγαίνεις μπροστά αψηφώντας τον τύπο και στοχεύοντας στην ουσία.

    Τα μέλη του Πειθαρχικού (Στεφανόπουλος, Κανναβός, Κοτρωνάρου) είναι σε όλους μας γνωστά για το ήθος τους και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αποτελεί εχέγγυο. Όμως αφού αφήνονται να κρύβονται πίσω από τις ...προβλεπόμενες διαδικασίες, ποιος αλήθεια θα δικάσει τη Βάσω; Η Νατάσα που βάλλεται κατ' εξακολούθησιν από το bridgethetis ή ο Τάκης που αντίθετα εκθειάζεται;

    Ειδοποίησαν τη Βάσω ότι μπορεί να καλέσει όσους μάρτυρες επιθυμεί. Στη θέση της θα πρότεινα ως μάρτυρες τα μέλη του ίδιου του Πειθαρχικού που στις κατ' ιδίαν συζητήσεις συντάσσονται με τη γνώμη της Βάσως. Ας υψώσουν το ανάστημα τους όπως το κάνει εκείνη.

    Με είχαν καλέσει προ δύο μηνών στο Πειθαρχικό "δι' υπόθεσιν μου" και με την ευκαιρία με ρώτησαν αν πιστεύω πως πίσω από αυτό το site κρύβονται οι Συρακοπούλου-Φαραντάτος. Όταν απάντησα καταφατικά με ρώτησαν αν κατά τη γνώμη μου το ίδιο εκτιμά η μπριτζιστική κοινότητα. Απάντησα πως οι παλαιότεροι έχουν όλοι την ίδια άποψη, ελάχιστοι όμως θα βγουν να την υποστηρίξουν δημόσια.

    Γιάννης Προκοπίου

    ReplyDelete
  7. Μόλις διάβασα τα σχόλια του Δημοσθένη του Γιάννη και αυτό που σκέφτηκα είναι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ η Ομοσπονδία να μην προστατεύει τους αθλητές – μέλη της. Το εν λόγω ρυπαρό ιστολόγιο προσβάλει και συκοφαντεί ανθρώπους του χώρου με μεγαλύτερη ή μικρότερη προσφορά. Και αντί να κάτσουν στο σκαμνί οι υπόλογοι κάθεται το θύμα. Αλλά εδώ διαπομπεύουν υπάλληλο της ομοσπονδίας, και… πέρα βρέχει, με την προστασία ενός απλού αθλητή θα ασχοληθεί η διοίκηση μας.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ η Ομοσπονδία σε καιρούς δύσκολους να αφήνει δύο άτομα να λασπολογούν για το Ελληνικό Μπριτζ. Να μην τους πειράζει το ότι μας παρουσιάζει σαν μια κλίκα κλεφτών και απατεώνων Να μην απαντάει ποτέ σε όλα αυτά. Να μην σκέφτονται ότι μπορεί κάποιος να ψάξει για το μπριτζ στο διαδίκτυο και, διαβάζοντας όλα αυτά, να βγάλει λάθος συμπεράσματα. Μήπως μερικά τραπέζια παραπάνω στον αγαπητό μας ΟΠΑΦ είναι πιο σημαντικά από την εικόνα του Ελληνικού Μπριτζ στην κοινωνία;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ο ΟΠΑΦ και ο ΑΟΜΨ για 5 τραπέζια παραπάνω να μην έχουν στείλει σπίτι τους τούς υπευθύνους. Ειδικά ο ΟΠΑΦ, αφού η Βάσω είναι μέλος του. Μια γενικόλογη ανακοίνωση δεν λέει τίποτα. Έπρεπε να πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είχε τελειώσει από την αρχή, αν έλεγε στην Συρακοπούλου «κατέβασε το site αλλιώς σταματά η συνεργασία μας»

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να σωπάνουμε φοβούμενοι τα αντίποινα από τον, υποτίθεται, ανώνυμο συντάκτη. Αφιερωμένο σε όλους αυτούς το παρακάτω ποίημα:

    Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
    Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.

    Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.

    Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
    Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.

    Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
    Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.

    Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
    Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.

    Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
    Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει,
    για να αντισταθεί μαζί μου...

    -Μπέρτολτ Μπρέχτ-

    Αλλά και ένα μπράβο στην Βάσω που δεν κώλωσε και επώνυμα τους έβγαλε στην φόρα. Μπράβο και στο Δημοσθένη και το Γιάννη που επώνυμα εξέφρασαν την αντίθεση τους, καθώς και σε όποιον ακολουθήσει το παράδειγμα τους. Φυσικά οι εν λόγω συντάκτες θα φορέσουν την κουκούλα και θα αρχίσουν να ρίχνουν λάσπη. Αλλά δεν πειράζει γιατί όλοι ξέρουμε το ήθος του Δημοσθένη και του Γιάννη, σε αντίθεση με την παντελή έλλειψή του από τους συντάκτες του bridgethetis.

    Χριστίνα και Τάσο κόψτε την πλάκα γιατί δεν σας παίρνει. Το παιχνίδι το χάσατε και μάλιστα με αυτογκόλ. Η μαγκιά βλέπετε δεν είναι να φοράς μια κουκούλα και να λασπολογείς. Μαγκιά είναι να βγαίνεις δημόσια και επώνυμα και να λες την γνώμη σου, δεχόμενος τις όποιες συνέπειες. Εάν το κάνατε με τον σωστό τρόπο τότε κάποιοι θα συμφωνούσαν κάποιοι θα διαφωνούσαν, όλοι όμως θα σας έβγαζαν το καπέλο.

    Όσο για αυτά που έχετε γράψει κατά καιρούς εναντίον μου (και όσα θα γράψετε στο μέλλον) απλά να ξέρετε ότι δεν με άγγιξαν καθόλου. Εγώ έχω τα κότσια να μιλήσω επώνυμα, εσείς όχι. Δεν ανήκω και δεν άνηκα ποτέ σε καμιά κλίκα σε αντίθεση με εσάς. Αυτοί που με ενδιαφέρουν ξέρουν το ποιόν μου, οπότε γράψτε ελευθέρα για όσο καιρό σας απομένει.

    Σπύρος Μαγκλάρας

    ReplyDelete
  8. Επειδή ακόμα και η δική μας ανοχή έχει κάποια όρια, λίγα λόγια και σταράτα.

    Καθώς το εν λόγω site πολλές συζητήσεις έχει εγείρει τους τελευταίους μήνες εκτός των υπολοίπων και γύρω από την ταυτότητα του διαχειριστή του, μπορώ μετά βεβαιότητας να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχει παίκτης κατηγορίας 10 και άνω που να μην πιστεύει ότι δημιουργοί και διαχειριστές του είναι οι Συρακοπούλου – Φαραντάτος.

    Πόσο εύλογο είναι να φοβόμαστε να τους κατονομάσουμε κάτω από την απειλή της δυσφήμησης, των υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων μεσω του bridgethetis? Δεν είναι αρκετό που ανεχθήκαμε τόσους μήνες την κουλτούρα του μεσημεράδικου? Τώρα πρέπει να αποκτήσουμε και μπριζιστική τρομοκρατία? Συνταχτείτε όλοι γρήγορα με Συρακοπούλου – Φαραντάτο διαφορετικά ο πέλεκυς του διαδικτυακού διασυρμού ορθώνεται βαρύς πάνω απ΄τα κεφάλια σας.

    Ο Έλληνας μπριτζέρ όμως δεν έχει λόγο να ανησυχεί καθώς υπάρχει αρμόδιο όργανο υπεύθυνο για την προστασία και τη δική του αλλά ακόμη περισσότερο του κύρους του αθλήματος. Προς μεγάλη μας απογοήτευση διαπιστώσαμε πως το πειθαρχικό συμβούλιο αντί να καλέσει σε απολογία τους διαχειριστές του μεσημεράδικου, καλεί τη Βασιλική Νίκα επειδή είχε το θάρρος να τους κατονομάσει.

    Εάν δεν επιληφθείτε της υπόθεσης κύριοι της ΕΟΜ ανάβετε το πράσινο φως σε ένα επικίνδυνο (ειδικά ενόψει των πανευρωπαϊκών αγώνων που φιλοδοξείτε να φιλοξενήσει η χώρα μας) γαϊτανάκι ανώνυμων ύβρεων, λασπολογίας, κουτσομπολιού και ότι αυτά συνεπάγονται.

    Παπυράκη Μαρία

    ReplyDelete

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ