Tuesday, April 28, 2009

Κάτι γίνεται στον Ο.Α.Μ.

Κάθε Σάββατο απόγευμα, ο Ο.Α.Μ. μαζεύει πιτσιρίκια. Είναι εννέα παιδιά ηλικίας 9-14 χρονών, που, με «οδηγό» την Μαριάννα Κορώνη και «όχημα» το minibridge μπαίνουν στον κόσμο του μπριτζ.

To minibridge είναι μια γαλλική μέθοδος, ειδικά σχεδιασμένη για αυτές τις ηλικίες. Τη μετάφρασή της στα ελληνικά έχει κάνει, μετά από ανάθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ, ο Βασίλης Βιρβιδάκης και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που διδάσκονται παιδιά στην Ελλάδα με βάση αυτή τη μέθοδο, πρόκειται δηλαδή για ένα είδος crash test.

Το περασμένο Σάββατο, τα παιδιά αυτά συμμετείχαν σε Παναθηναϊκή Ημερίδα Μαθητών (την ημερίδα μπορεί να συνδιοργανώσει και όποιο επαρχιακό σωματείο επιθυμεί), θεσμό που καθιέρωσε από φέτος η Ε.Ο.Μ. σε μηνιαία βάση και, όπως ήταν αναμενόμενο, πήγαν πολύ καλά. Στην ημερίδα αυτήν συμμετείχαν 24 ζεύγη από όλα τα σωματεία της Αθήνας από τα οποία τα 4 ήταν από το τμήμα minibridge. Οι οκτώ πρώτοι νικητές της ημερίδας ήταν :

1 ΑΝΑΠΛΙΩΤΟΥ Α ΜΟΥΓΙΟΣ Γ 64.32%
2 ΣΤΑΝΤΣΙΟΣ Β ΦΙΝΑΛΗΣ Μ 64.19% (τμήμα minibridge)
3 ΤΟΥΛΑΣ Α ΒΙΤΣΟΥ Δ 61.72%
4 NIELSEN M ΦΟΛΕΡΟΣ Δ 60.21%
5 ΚΟΛΑΪΤΗ Ε ΚΟΡΑΚΑΣ Ν 59.64%
6 ΓΑΛΦΙΑΝΑΚΗΣ Ε ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Θ 58.75%
7 ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ Α ΚΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ Κ 58.61% (τμήμα minibridge)
8 ΒΑΒΟΛΑΣ Χ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Μ 58.26%

No comments:

Post a Comment

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο google και επιλέξετε (στην επιλογή ταυτότητας) να στείλετε σχόλιο ως "ανώνυμος" μπορείτε να γράψετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Τα υπογεγραμμένα σχόλια (από ανθρώπους του χώρου) θα δημοσιεύονται όλα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ